Kedves Látogató!

Kisebb kár érte és úgy érzi, hogy nem éri meg pereskedni? Nincs pénze pereskedni? A Pertárskereső.hu ebben segít. Keressen károsult társakat! A TV Ügyvédje riportereként többezer esetben tapasztaltam, hogy nem tudott “győzni az igazság”. Miért? Részletek...

5000 forintot fizetett az ELMŰ “késedelmesen történő válaszadás” címen

2012.02.02 Vissza

Egy kedves olvasónk osztotta meg esetét a Pertárskereső.hu-val.

Történt, hogy ajánlott levelet kapott az ELMŰ-től, amelyben lejárt tartozás miatt az áram kikapcsolásával fenyegették meg. Azonban panaszosunknak nem volt lejárt tartozása, így – érthetően – zokon vette az eljárást és főként hangnemet. Telefonálás, intézkedés, idegeskedés. Végül kiderült, hogy a követelés nem jogos. Panaszosunk mélységesen felháborodott, ezért született egy panaszlevél, amire már érkezett válasz az ELMŰ panaszkezelési osztályától:

 

Tárgy: Kiszolgálás minősége

Tisztelt ……Ügyfelünk!

Ön arról tájékoztatta társaságunkat, hogy az elmúlt időszakban kellemetlen tapasztalatai voltak ügyintézésünk időtartamával, minőségével kapcsolatban. Társaságunk rendszeresen felméri ügyfelei igényeit, elégedettségét, mely alapján szolgáltatásait javítja. Így az Ön észrevételeit is figyelembe vesszük.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a számlázási rendszer váltás miatt jelentősen megnövekedett minden információs csatornán a fogyasztói megkeresések száma. Fentiek miatt telefonos ügyfélszolgálatunk csak hosszas várakozást követően érhető el. Munkatársaink folyamatosan végzik az írásos megkeresések feldolgozását, ennek ellenére előfordul késedelem a feldolgozás során.

Tájékoztatjuk, hogy a fenti iktatószámú bejelentésére a késedelmesen történő válaszadás miatt, a Garantált Szolgáltatások ESZ-II. pontja alapján – az abban meghatározott 5.000,- Ft összegű – kötbér kifizetéséről intézkedtünk, melyet átutalás útján fogunk Önnek megküldeni.

Köszönjük türelmét, az okozott kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük. Reméljük, a továbbiakban elégedett lesz szolgáltatásunkkal.

Stb.,

A mondat, amire szeretném ismételten felhívni a figyelmet, így hangzik:

Tájékoztatjuk, hogy a fenti iktatószámú bejelentésére a késedelmesen történő válaszadás miatt, a Garantált Szolgáltatások ESZ-II. pontja alapján – az abban meghatározott 5.000,- Ft összegű – kötbér kifizetéséről intézkedtünk, melyet átutalás útján fogunk Önnek megküldeni.”

Kedves Olvasó!

Javaslom, hogy abban az esetben, ha egy szolgáltatóval vitába keveredik, akkor mindenképpen olvassa el a szolgáltató weboldalán elérhető ÁSZF-et!

 

Üdvözlettel: Pertárskereső.hu

 

2012.02.02

Szóljon hozzá!

(kötelező)
(nem tesszük közzé) (kötelező)

2 hozzászólás

 1. Egy közmű szolgáltató megteszi, hogy a nem megfelelő ügyintézés miatt “kártérítést” fizet.
  Hogyan teheti meg egy “közszférában” a munkaadó, hogy közel 1/2 évig (illetve sohasem) nem válaszol a beosztott dolgozó levelére, kérelmére? S mindezt teheti következmények nélkül?

 2. Már mindenkinek küldöm a reklamáciom mert mélységesen felvagyok háborodva hogy még csak nem is válaszolnak a reklamációmra.

  Alant írt levelemre kérem segitségüket mert 02 hó óta rendes villanyszámlákat kell fizetnem mert nem kötik be az uj órát.

  Jelentős összegbe került a telepités és még most s havonta jelnentős villanyszámlát kell fizetnem.

  Ha csak a telepités összegének a kamatát veszem alapul amit nem kapok mert más használja a pénzem és még fizetem is az áramszolgáltatást nagyon felháboritó.

  Most már 05 hónapot írunk és még csak nem is jelentkeznek.

  Kérném szépen hathatós segitségüket, mivel nyugdijas vagyok és a megsporolt pénzem tettem bele hogy könnyebb legyen az élete.

  Köszönöm

  Sárosdi Erzsébet. Pomáz Susnyár düllő

  azonositó:21024986

  ——– Eredeti üzenet ——–

  Tárgy: napelem
  Dátum: Thu, 04 May 2017 12:40:31 +0200
  Feladó: Sárosdi Erzsébet
  Címzett:

  T.C.

  Jó napot kivánok!

  Kérdésem,hogy 2017.02.16.-án bejelentett és befizetett napenergia telepités miért nem került még mindig azt Önök részéről bekötésre.
  Idestova már 3. hónapja várom az Önök jelentkezését és azóta én mindig fizetem a fogyasztásom.
  Akkor miért éri meg jelentös összegért telepitetni.

  JKérném sürgös intézkedésüket.

  Sárosdi Erzsébet
  azonositó 2124986, és nem értem mi tart ilyen sokáig.

Oldalak: