Kedves Látogató!

Kisebb kár érte és úgy érzi, hogy nem éri meg pereskedni? Nincs pénze pereskedni? A Pertárskereső.hu ebben segít. Keressen károsult társakat! A TV Ügyvédje riportereként többezer esetben tapasztaltam, hogy nem tudott “győzni az igazság”. Miért? Részletek...

Ülőgarnitúra szavatossági hiba

2016.07.26 | Eddig csatlakozott: 56 fő Csatlakozom
Bezár
Vissza

Két és fél éve vásároltam fenti cégnél egy Bahama ülőgarnitúrát. A kárpitja Nevada elnevezésű textilbőr, amely 2 és fél év alatt tönkrement. A napi normál használat mellett elkezdett repedezni majd a repedések mentén pergés szerűen leválni.A garancia 2 év volt, de hát egy 300 ezer Ft-os ülőgarnitúrát nem két évre veszek. A problémát jeleztem a forgalmazónak (lásd fent) aki elhajtott és az egészet a gyártóra akarja kenni.
Levelet írtam a gyártónak is, de az is elhajtott mint a nemkivánt magzatot.
Most egymásra akarják tolni a felelősséget. Saját pénzemen felkértem egy igazságügyi szakértőt, aki megállapította, hogy a huzat anyaghibás. A jog úgy rendelkezik, miszerint a vevő minden esetben a forgalmazóval áll jogviszonyban.
Az ügy egyenlőre a kezdeti stádiumban van és megegyezés hiányában két lehetőség adódik: Az egyik hogy közjegyző által FMH-t (fizetési meghagyást) küldök az eladónak vagy ezt kihagyva rögtön bírósághoz lehet fordulni.
Ehhez keresek olyan embereket, akik ettől a cégtől vásároltak ilyen vagy ehhez hasonló terméket és ugyanígy pórul jártak.
Szívesen fogadnék megértő és hozzáértő
ügyvédi segítséget is!

üdv Tamás

2016.07.26 | Eddig csatlakozott: 56 fő Csatlakozom
Bezár

Szóljon hozzá!

(kötelező)
(nem tesszük közzé) (kötelező)

2 hozzászólás

  1. Szia! Mi rosszabbul jártunk, a garnitúránkat elvitték garanciális áthúzásra, viszont közben végleg bezártak, a bútorunk meg náluk.

  2. Kedves Tamás!
    Nem látom, hogy melyik cégről van szó, vagy esetleg nem írható ide ki?
    Nekünk is kísértetiesen hasonló az ülőgarnitúra kopása, mi a gyártóhoz fordultunk, de csak azt ajánlotta fel, hogy 100 000 Ft-ért áthúzathatjuk.
    Üdv
    Laci

Oldalak: