Kedves Látogató!

Kisebb kár érte és úgy érzi, hogy nem éri meg pereskedni? Nincs pénze pereskedni? A Pertárskereső.hu ebben segít. Keressen károsult társakat! A TV Ügyvédje riportereként többezer esetben tapasztaltam, hogy nem tudott “győzni az igazság”. Miért? Részletek...

Lakástakarék-pénztár

Ön számol vele, hogy 4 év múlva a lakása felújításra szorul? 6 év múlva kelleni fog még egy gyerekszoba? Ön hogyan segíti gyermekét az első lakáshoz jutáshoz? Szeretne előbb megszabadulni devizahitelétől?

Ma a magyar lakosság 13%-a gondoskodik ily módon családjáról, gyermekéről. Csehországban 75 %, Ausztriában pedig 85 % gondoskodik így a családjáról. Sereghajtók vagyunk, míg a hitelfelvételi hajlandóságunkkal az élen járunk, sajnos.

Az azonnali hitelek ideje lejárt, ezért változtatni kell a gondolkodásunkon. Javaslom, hogy beszélje meg családjával, hogy mikor (minimum 4 év) és mennyi pénzre lesz szükségük, amit lakásfelújításra, cserére, devizahitel törlesztésre vagy új lakás vásárlására szeretnének fordítani.

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A LAKÁSTAKARÉK-PÉNZTÁRRÓL

  • A megtakarítás tartama 4, 6, 8 vagy 10 év lehet, mely időközben változtatható.
  • A megtakarítás lakáshitel törlesztésére, lakóingatlan vásárlására, felújításra, bővítésre, korszerűsítésre vagy idősek otthonában lakrész vásárlására használható fel.
  • A havi megtakarítás mértéke 4.000 és 20.000 Ft között lehet személyenként.
  • Állami támogatást csak személyenként egyszer lehet igénybe venni , de lejáratkor a szolgáltatások családon belül összevonhatóak.
  • Az éves befizetésekre 30%-os állami támogatást fizet minden évben az Államkincstár. A maximális, havi 20.000, azaz éves szinten 240.000 Ft-os befizetésekre a legnagyobb az igénybe vehető állami támogatás mértéke, évente: 72.000 Ft. (240.000 Ft 30 %-a)
  • Kétféle termék közül tud választani egy ügyfél. A Hozam plusznál magasabb, a Hitel plusznál alacsonyabb a betéti-és a hitelkamat is, valamint a Hitel plusz esetében sokkal nagyobb mértékű hitelt választhat az ügyfél.
  • A díjfizetési tartamon belül a befizetésekre a teljes tartamra 3% (Hozam Plusz) vagy 0,5% (Hitel Plusz) betéti kamatot fizet a lakástakarék-pénztár. A betéti kamatok a díjfizetési tartam során –függetlenül bármilyen gazdasági hatástól- nem változhatnak.
  • A tartam végén az ügyfél 5,5 (Hitel plusz) vagy 7%-os (Hozam plusz), forint alapú kölcsönre jogosult, mely csak egy lehetőség, nem kötelezettség. A hitel kamata a törlesztő hónapok során nem változhat, azt semmilyen gazdasági tényező nem befolyásolja.
  • A számlanyitás egyszeri, kezdeti költsége van, ez az összes hazai lakástakarék-pénztárnál egységes mértékű, de előfordulnak akciós ajánlatok.
Kérem, töltse ki az alábbi űrlapot, ha a fent leírtak felkeltették az érdeklődését! Tanácsadó kollégánk rövidesen felkeresi Önt.
Van hitele?
Van ingatlana?
captcha