Kedves Látogató!

Kisebb kár érte és úgy érzi, hogy nem éri meg pereskedni? Nincs pénze pereskedni? A Pertárskereső.hu ebben segít. Keressen károsult társakat! A TV Ügyvédje riportereként többezer esetben tapasztaltam, hogy nem tudott “győzni az igazság”. Miért? Részletek...

A Nemzeti Eszközkezelő ősztől kezdi meg munkáját

2011.06.14 Vissza

Budapest, 2011. június 14., kedd (MTI) – Az ősszel felálló Nemzeti Eszközkezelő évente ötezer bérlakás vásárlásával segítheti a törleszteni nem tudó devizaalapú jelzáloghiteleseket – mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kedden az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának ülésén.

A kormány első olvasatban már tárgyalta a Nemzeti Eszközkezelő felállításáról szóló törvény tervezetét, amelyet várhatóan július végén terjeszt be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – jelezte az államtitkár.
Simon Gábor, a bizottság szocialista elnöke felvette, hogy a benyújtott, a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatból a szabad felhasználású jelzáloghitelesek kimaradtak, noha ebbe a körbe tartózó 2 ezer milliárd forintnyi állomány megközelíti a devizaalapú lakáshitelek 2.500 milliárdos állományát.
Szatmáry Kristóf válaszában rámutatott arra, hogy a törvényjavaslat mindazokra vonatkozik, akiknek ingatlanja jelzáloggal terhelt.
A fogyasztóvédelmi bizottság 14 igen mellett 3 tartózkodással általános vitára alkalmasnak tartotta a törvényjavaslatot.

 

2011.06.14

Szóljon hozzá!

(kötelező)
(nem tesszük közzé) (kötelező)

3 hozzászólás

  1. A Nemzeti Eszközkezelőtől szeretném kérdezni, hogy a devizahiteles lakásokat megvásárolják-e mindenhol, vagy vannak kitételek ezzel kapcsolatban. Sajnos már kilátástalan a havi törlesztésünk, és ha sikerülne bérlakásként maradnunk a jelenleg még tulajdonunkban lévő házban, azt nagyon szivesen bevállalnánk. Szeretnék erre több felvilágosítást kapni.

  2. Frimanné Máté Irén | 2011. augusztus 28. vasárnap - 13:22

    Nemzeti Eszközkezelö!Engem is érint ez a dolog,nem csak Budapesten vannak lakáshitelesek,véleményem szerint terjedjen ki országossan,én is szivessen belemennék ebbe,hogy a saját lakásomban bérlöként élhessek tovább.A hitelt a KHbank-tól vettem fel 2007-ben,törlesztés akkor kb.23 ezer ft 2010-ben kértem egy éves türelmi idöt,ugy tájékoztattak hogy egy év után ezt a pénzt elosztják 12 honapra,és csak pár frankkal lessz több a havitörlesztö részlet.Sajnos nem igy lett,már több mint 56 ezer ft a törlesztésem,miközben a párom 2011 07 04-én elhunyt,a nyugdijam 64020ft,rokkantnyugdijas vagyok,a közgyogyellátást nemkapom meg mert a határ 57 ezer ft,de a gyogyszereim havonta közel 30ezer ft-ba kerülnének,mert már ezt sem tudom kiváltani,és akkor még hol van a rezsi,villany,viz,fűtés,stb.A kormány álltal rögzitett 3 éves “”türelmi idő”"” szerintünk egy ujjab csapda,már most sem birjuk fizetni a magas hiteleket,mi lessz 3 év letelte után?????mennyit fogunk fizetni,vagy majd a gyerekeink???ök is televannak fizetnivaloval,hiszen ök is igy vettek házat.Ördögi kör,szeretnék felvilágositást kapni.

  3. Kótainé Gyurkovics Erzsébet | 2014. január 8. szerda - 12:16

    Tisztelt Eszközkezelö.Szeretnénk segítséget kapni önnöktöl.Abádszalók belterületén van egy közös házunk a volt férjemmel vettük fel a hitelt csak ő sajnos beteg lett és nem mehetett vissza a munkahelyére dolgozni.persze mi sem tudtuk már fizetni a hitelt.Elkelett dönteni vagy eszünk vagy fizetjuk a hitelt.Nem is kell mondanom mi volt a döntésünk.Szeretném felajánlani ezt a házat.Sokkal könnyebb lenne ha csak a bérleti dijat kellene fizetni.

Oldalak: